Yhteiskunta

Kannatan persuja, koska en ymmärrä, mihin verorahat nyt häviävät. Me keskiluokkaiset ei niistä hyödytä.

En kannata sitä, että oppivelvollisuutta pidennetään. Ne, jotka haluavat opiskella ja panostaa tulevaisuuteen, tekevät sen jo nyt. Ei luokassa pakkoistumisella saavuteta mitään muuta kuin kuluja.

En kannata sitä, että polttoaineen hintaa koko ajan korotetaan. Hinta on jo tapissa ja ylikin. Suomessa ajetaan vanhoilla kotteroilla, joissa autovero alkaa jo olla isompi kuin auton arvo.

En ymmärrä vihervasemmiston vouhotusta ilmaston muutoksesta. Vähänkin kauempana matkustellut on nähnyt, että ilmasto on pienin murhe monille maille. Suomalaisia kyykytetään ja syyllistetään joka asiasta.

Ymmärrän, että keskiluokkaa verotetaan ankarasti. Meiltä on hyvä verottaa, kun meitä on paljon ja kukaan ei jaksa työn ohella pitää puoliaan ja ottaa osaa yhteiskunnan asioihin. En ole käyttänyt yhteiskunnan palveluja muuta kuin bussia, jolla pääsin töihin ja siitäkin ilosta maksoin. Kuitenkin veroa menee tuloista, ruuasta, sähköstä, lämmityksestä jne. Ja kun omistaa talon, maksat ensin varainsiirtoveron ja sitten joka vuosi kiinteistöveroa omasta, velalla ostetusta talostasi. Ja koko ajan kiinteistövero nousee, kun taloa ei saa siirrettyä ulkomaille.

Matut saavat kaiken ilmaiseksi. En ole rasisti ja olen antanut ulkomaalaisille tilaisuuden näyttää rehellisyytensä. Minulla on kantakaupungissa yhdessä sijoituskämpässä ollut somali ja japanilainen. Molemmilla kerroilla aiheuttivat vesivahingon. Nyt kämpässä majailee irakilainen. Kela maksaa melkein koko vuokran, mutta irakilaisen pitäisi itse maksaa 40-50 euroa kuussa, mutta sitäkään se ei maksa kuin useiden soittojen ja häädöllä uhkailun jälkeen. Lisäksi naapurit ovat isännöitsijälle valittaneet metelistä, mitä lie rukouskutsuja huudattaa yötä päivää. Ja millainen putkiremontissa vastaremontoitu kämppä mahtaa olla, kun pääsen vuokralaisesta eroon.